Seija Kokkonen

RAAKAMAETO-MAESTRO (ALKUTUOTANTOPÄÄLLIKKÖ)

Alkutuotantopäällikkö Seija Kokkosella on onni työskennellä ihanneammatissaan. Tilallisten empaattinen ja johdonmukainen rinnallakulkija selvittelee maidon laatuongelmat, maitohuoneen laitteiden tekniset viat ja tukee tilallisia kaikin puolin. Kenttätyöpäivän jälkeen sitä on liekeissä, miten hienoa on yhdessä pähkäillä ja oivaltaa! Toimistopäivät täyttyvät raakamaitoon liittyvistä puuhista kuten tilittämisestä ja laskujen käsittelystä.

Iloinen karjalainen on sopeutunut hyvin savolaisten joukkoon. Tosin karjalaisen kanssa lähtee juttu siitä paikasta, savolaisen kanssa saa tuokion odottaa. Mutta sen verran on Seijankin puhe muuttunut, että Karjalassa naaravat Seijan puheeseen tarttuneita savolaisuuksia.

Vapaa-ajan intohimoja ovat tanssi, puutarhanhoito ja puuhommat. Savotta, pätkiminen, pilkkominen ja pinoaminen lepuuttavat aivoja. Ja aamu alkaa parhaiten tulet sytyttäen, hellan lämmöstä ja rätinästä naattien. Aamupalaksi valmistuu puuro, johon voi ruokaisaksi lisäksi lusikoida raejuustoa. Se onkin Maitomaan tuotteista Seijan ykkösvalinta.

Katso muut immeiset