Hyvää Suomesta Osuuskunta Maitomaa

Suomalaista maidonjalostustaitoa jo vuodesta 1915.


Osuuskunta Maitomaa on Sisä-Savossa Suonenjoella sijaitseva maidontuottajien kokonaan omistama ja hallinnoima meijeriosuuskunta, jonka maidonlujalla ammattitaidolla on jo lähes satavuotiset perinteet.

Toiminta sai alkunsa Suonenjoella 1915, kun joen yli vievän sillan korvaan perustettiin Suonenjoen Osuusmeijeri (SOM). Historiansa aikana meijeri on käynyt läpi monta maatalouden murrosvaihetta, mutta selvinnyt niistä kaikista menestyksekkäästi vankan ammattitaitonsa ja epäilemättä myös savolaisen luovuutensa ansiosta.

Tänään Maitomaa on innovatiivinen, vahva ja monipuolista maidonjalostusta harjoittava meijeriosuuskunta, johon kuuluu noin 180 jäsentä Etelä- ja Pohjois- Savon, Keski-Suomen sekä Karjalan alueelta. Meijerissä työskentelee noin 60 maidonjalostuksen ammattilaista.

Näiden monipuolisten osaajien käsissä puhdas suomalainen maito muuttuu raejuustoksi, voiksi, nestemaidoksi, terveellisiksi välipaloiksi sekä kuntoilijoiden suosimiksi palautusjuomiksi.

Suomen sydänmailla alkunsa saaneiden tuotteidemme maukkaus ja terveellisyys leviää laajalle: raejuuston tuottajana olemme Suomen johtava, ja voimme kulkeutuu jopa ranskalaisiin ruokapöytiin asti.

Oman tuotantomme lisäksi toimimme merkittävänä privatelabel-tuottajana mm. Olville, Lidlille ja SOK:lle.

Osuuskunta Maitomaa

  • Jalostaa noin 75 miljoonaa litraa maitoa vuodessa.
  • Maidontuottajia noin 180.
  • Meijerityöntekijöitä noin 60.
  • Liikevaihto 2016 noin 49,1 milj. €