Kotitekoinen ricottajuusto

2 l Maitomaan täysmaitoa
ripaus suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
(musliinikangas)

  1. Sekoita maito ja suola kattilassa. Lämmitä, kunnes lämpötila on 85 °C.
  2. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita etikka varovasti joukkoon.
  3. Anna seoksen levätä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Seoksen lämpötilan tulisi pysyä 80–88 asteessa.
  4. Kun maito on heroittunut, nosta kiinteä massa musliinikankaalla tai harsolla vuorattuun siivilään. Purista kuivaksi.
  5. Murenna esimerkiksi pastan päälle ja nauti!

Halutessasi voit vispata kotitekoisen ricottajuuston kuohkeaksi tehosekoittimella, jolloin saat levitemäisen koostumuksen. Herkuttele tuoreen leivän kera! Jäljelle jääneen nesteen eli heran voit käyttää vaikka sämpylätaikinan nesteenä.

Katso myös: