
Vadelma-lakukakku
POHJA
1 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
150 g digestivekeksejä
50 g Maitomaan voita
TÄYTE
6 liivatelehteä
3 dl kermaa
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2 dl Maitomaan kaura-lakukastiketta
100 g pakastevadelmia
½ dl vettä
KIILLE
3 liivatelehteä
1 dl vettä
2 dl Maitomaan kaura-lakukastiketta
LISÄKSI
tuoreita vadelmia koristeluun
POHJA
- Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Voitele reunat miedon makuisella rypsiöljyllä.
- Rouhi keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Taputtele keksimassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
TÄYTE
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma ja sokeri.
- Lisää mascarpone, lakukastike ja murskatut, jäiset vadelmat. Sekoita hyvin.
- Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet.
- Kaada liivateseos ohuena norona moussen sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kumoa seos kakkupohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.
KIILLE
- Kakun hyydyttyä valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna 1 dl vettä ja sulata siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet.
- Kaada seos ohuena norona lakukastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei massaan tule vaahtoa.
- Kumoa seos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Kun kiille on täysin jähmettynyt, irrota reunus ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tarjoile kylmänä!