Vadelma-lakukakku

POHJA

1 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
150 g digestivekeksejä
50 g Maitomaan voita

TÄYTE

6 liivatelehteä
3 dl kermaa
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2 dl Maitomaan kaura-lakukastiketta
100 g pakastevadelmia
½ dl vettä

KIILLE

3 liivatelehteä
1 dl vettä
2 dl Maitomaan kaura-lakukastiketta

LISÄKSI

tuoreita vadelmia koristeluun

POHJA

  1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Voitele reunat miedon makuisella rypsiöljyllä.
  2. Rouhi keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  3. Taputtele keksimassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

TÄYTE

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vaahdota kerma ja sokeri.
  3. Lisää mascarpone, lakukastike ja murskatut, jäiset vadelmat. Sekoita hyvin.
  4. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet.
  5. Kaada liivateseos ohuena norona moussen sekaan koko ajan sekoittaen.
  6. Kumoa seos kakkupohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi.

KIILLE

  1. Kakun hyydyttyä valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kuumenna 1 dl vettä ja sulata siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet.
  3. Kaada seos ohuena norona lakukastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei massaan tule vaahtoa.
  4. Kumoa seos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Kun kiille on täysin jähmettynyt, irrota reunus ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tarjoile kylmänä!

 

Katso myös: