…kun pitää parempaa huolta eläimistä.

Vapaat lehmät elävät pihatoissa ja ulkoilevat kaikkina vuodenaikoina. Tilamme kuuluvat Welfare Quality® -järjestelmään, jossa eläinten hyvinvointia valvoo säännöllisesti ulkopuolinen tarkastaja. Vapaa-tuoteperheessä tiloista ovat mukana vain edistykselliset ja erinomaiset.

…kun pitää parempaa huolta ihmisistä.

Kotimainen maito tukee suomalaista työtä ja maaseudun säilymistä. Kaikki tuotot Vapaa-maidosta ja -raejuustosta menevät maitotilallisille.

…kun pitää parempaa huolta ympäristöstä.

Painoimme maitomme hiilijalanjäljen tölkkiin – ensimmäisenä Suomessa. Tiloilla ahkeroidaan päästöjen pienentämiseksi lannoite-, rehu- ja energiavalinnoilla sekä lannankäsittelyllä. Meijerillä jälkeä pienennetään uusiutuvan energian käytöllä ja paremmilla pakkausvalinnoilla.

Suomalaisista raaka-aineista Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden alkuperämerkki.

Tuotantoeläinten hyvinvoinnin säännölliseen mittaamiseen kehitetty tieteeseen perustuva järjestelmä.

Vapaa-maidolla on Suomen ensimmäinen riippumaton tuotantoeläinten hyvinvointimerkki.

Näin tilalliset kertovat rakkaista työkavereistaan

Tiranasta, tilamme ensimmäisestä Jerseystä voisi luulla, että se  on pieni ja pippurinen, mutta ei laisinkaan. Tirana on kaikkien kaveri, pieni ja söpö. Hän ohittaa helposti ja ketterästi isommat kaverit lypsylle mennessään ja sitä ei kukaan näytä panevan edes pahakseenkaan.

Leidi on rauhallisuutensa ja sympaattisuutensa johdosta navettamme ehdoton kuningatar. Vaikka Leidi onkin ulkomuodoltaan hyvin raamikas ja arvokkaan näköinen, suhtautuu se aina lajitovereihinsa ja ihmisiin lempeän uteliaasti. Tämä lehmärouva painaa mielellään päänsä ihmisten kainaloon ja sille voi höpötellä kaikki ilot sekä surut. Leidi on ehkä jopa hieman tottunut olemaan erityinen, sillä se osaa vaatia hoitajiltaan päivittäin extraherkkuja.

Popcorn on navetassa oman rotunsa aatelia. Ylväs ja ryhdikäs Ay-lehmä, jonka erikoinen väritys kiinnittää useiden huomion. Se kulkee mielellään omia polkujaan ja osaa osoittaa koska itse ylhäisyys haluaa rapsutuksia. Popcorn on varsinainen linssilude ja usein se sattuukin kuvissa karjalauman keskipisteeksi tai ainakin jossain nurkassa sen turpa vilahtaa.

Tutustu Vapaa-lauman maitotuotteisiin

Vapaa raejuusto
Vapaa laktoositon raejuusto
Vapaa laktoositon rasvaton raejuusto

Vapaa kevytmaito

Vapaa rasvaton maito

Mitä muuta vastuullisuus meille tarkoittaa