Tuulivoima

Maitomaa käy tuulivoimalla: Kaikki tuotantomme vaatima sähkö on 100-prosenttisesti uusiutuvaa tuulisähköä.

Energiakeskus

Energiakatselmuksessa esiin tulleet asiat otettiin huomioon uuden energiakeskuksen rakentamisessa.

Maitoautot

Maidon keräily- ja jakeluautoissa käytämme vähintään Euro 5 -luokan autoja ja pääosin Euro 6 -luokan autoja. Lisäksi autoissa on valmistajasta riippuen erilaisia polttoainetaloutta ja ajokäyttäytymistä parantavia, kuljettajakohtaisia seuranta- ja raportointijärjestelmiä.

Rinki-merkki

Suomalainen Rinki-merkki kertoo, että kannamme tuottajavastuumme pakkauksistamme.

Alumiiniton voikääre

Maitomaa-voin alumiinittoman kääreen valmistaminen kuormittaa ympäristöä tavallista alumiinikäärettä vähemmän. Alumiiniton voikääre on valmistettu PE-muovista ja mineraaleista. Se on BPA-vapaa ja sopii energiajätteeseen. Sen sisältämä kalkki neutraloi happamia savukaasuja ja näin se on ympäristöystävällisempi poltettuna kuin perinteiset muovit.

Hiilineutraali Pohjois-Savo -työ

Oma maakuntamme Pohjois-Savo on lähtenyt matkaan kohti hiilineutraalia tavoitetta ja me olemme mukana ilmastotyössä. Uskomme vahvasti, että omaan toimintaamme vaikuttamalla saamme aikaan enemmän kuin ulkopuolisella kompensoinnilla. Sitoumuksen ansiosta meille myönnettiin Hiilineutraali Pohjois-Savo -työn Mukana yhteisellä polulla -tunnus.

Sertifioitu toimintajärjestelmä

Laatustandardi (ISO 9001), ympäristöstandardi (ISO 14001) sekä elintarviketurvallisuuden standardi (BRC Global Standard for Food Safety, grade A) varmistavat korkean laadun tuotantoketjumme jokaisessa vaiheessa.