Kaurapohjaiset jälkiruokakastikkeet
Arkiherkkusi kaikki kuorruta
Maitomaan uudet kaura-jälkiruokakastikkeet tekevät tutkimusten mukaan arjesta ainakin kolme pilkku kolme kertaa maistuvampaa. Kokeile vaikka itse!
Muista maiskuttaa kaikkia makuja –
sekä lämmitettynä että sellaisenaan:



Kastikkeet ovat kasvipohjaisia ja palmuöljyttömiä ja ne säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä.
Kaikki maut sopivat jälkkärien ja jätskien, kakkujen ja lettujen sekä marjojen ja hedelmien kaveriksi – vain huvitus ja mielikuvitus ovat rajana!
Lisää tahmeanherkullisia vinkkejä löydät alta ja resepteistämme.
Tee toive S-kauppaan Tee toive K-kauppaan
Ihanan maukas Vadelma-lakukakku
Kaikkien suosikki, juustokakku, saa vinkeän tvistin kaura-lakukastikkeesta.
Pohja
50 g Maitomaan voita
150 g digestivekeksejä
Täyte
3 dl kermaa
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2 dl lakukastiketta
½ dl vettä
6 liivatelehteä
100 g pakastevadelmia
Kiille
2 dl lakukastiketta
1 dl vettä
3 liivatelehteä
Lisäksi
1 tl rypsiöljyä
tuoreita vadelmia koristeluun
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa leivinpaperisuikaleilla vuoan reunat. Voitele reunat miedon makuisella rypsiöljyllä. Rouhi keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Taputtele keksimassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää mascarpone, lakukastike ja murskatut, jäiset vadelmat. Sekoita hyvin. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena norona moussen sekaan koko ajan sekoittaen. Kumoa seos kakkupohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään n. 4 tuntia.
Kakun hyydyttyä valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1 dl vettä ja sulata siihen kuivaksi puristellut liivatelevyt. Kaada seos ohuena norona lakukastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei massaan tule vaahtoa. Kumoa seos kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
Kun kiille on täysin jähmettynyt, irrota reunus ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla vadelmilla ja tarjoile kylmänä!