Maitomaa toimittaa Lidlin hyvinvointimerkityt ELVI-maidot ja jogurtit

Suomen ensimmäinen riippumaton tuotantoeläinten hyvinvointimerkki ELVI on saapunut kaupan hyllyille. Tiukat eläinten hyvinvointivaatimukset täyttävän maidon ja jogurtin Lidlille toimittaa yli satavuotias savolaismeijeri Maitomaa.

Uusi puolueeton, eläinten hyvinvoinnista kertova ELVI-pakkausmerkintä julkaistiin maaliskuussa. Nyt sertifikaatin vaatimusten mukaiset tuotteet ovat saatavilla Lidleistä ympäri maan. Pohjolan Meijeri -merkin Ilona-maidot ja -jogurtit Lidlille toimittaa Osuuskunta Maitomaa.

Maitomaalla töitä vastuullisemman maitoketjun hyväksi on tehty jo vuosia. Kaikki meijerin tilat ovat olleet mukana eurooppalaisessa Welfare Quality -hyvinvointivalvonnassa vuodesta 2017. Vuonna 2021 Maitomaa laski kaikkien tilojensa hiilijalanjäljen pellolta pöytään ja viime kesänä meijeri toi ensimmäisenä hiilijalanjälkilukunsa myös kuluttajien ulottuville maitopakkauksiin.

– Haluamme olla mukana ELVI-merkissä, sillä on tärkeää tehdä maitotuotteiden vastuullisuuden arvioiminen kuluttajille helpommaksi. Puolueeton merkki tarjoaa luotettavaa tietoa eläinten hyvinvoinnista ja rakentaa osaltaan kestävämpää maidontuotantoa, kuvaa Maitomaan toimitusjohtaja Pasi Laitinen.

Toiveena ELVI-valikoiman laajeneminen

ELVI-tiloilla eläinten hyvinvointia seurataan vuosittain tieteellisin menetelmin. Merkin vaatimuksiin kuuluu muun muassa eläinten vapaa liikkuminen ja mahdollisuus ulkoiluun.

Alkuun saatavana on ainoastaan ELVI-merkittyjä maitotuotteita. Sekä merkin lanseerausta vahvasti tukenut Lidl, merkkiä valvova Finwelfare Oy että Maitomaa toivovat, että ELVI-tuotteiden valikoima laajenee ja merkki löytää tiensä muidenkin kauppaketjujen hyllyille. Tiloilla tehtyjen panostusten ansiosta Maitomaalla on valmius toimittaa ELVI-maitoa myös Maitomaa-brändillä.

– Toistaiseksi merkkiä on ollut edistämässä Lidl. Koska kuluttajat ovat yhä vaativampia vastuullisuuden suhteen, meillä on kova luotto siihen, että kiinnostusta riittää ja mukaan lähtevät muutkin kauppaketjut. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme toimittaa ELVI-maitoa ja muitakin maitotuotteita kattavasti ympäri Suomen, Laitinen toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan ELVI-sertifiointiin osallistuminen on osa Maitomaan visiota mahdollisimman vastuullisesta maitoketjusta.

– Vastuullisuus on asia, joka vaatii jatkuvaa panostusta. Olemme parhaillaan suunnittelemassa uusia merkittäviä askeleita vastuullisuuspolullamme, Laitinen paljastaa.

Lisätietoja:
Pasi Laitinen, toimitusjohtaja, Maitomaa
pasi.laitinen@maitomaa.fi
p. 040 837 6257 (19.6. jälkeen)