Maitomaa tuo markkinoille uusia kauratuotteita

Maitomaan uudet kaurapohjaiset välipalajuomat lanseerataan helmikuussa 2023. Gluteenittomien, maidottomien ja lisäaineettomien uutuustuotteiden makumaailmassa maistuvat pohjolan marjat ja tropiikin hedelmät.

Suonenjoella sijaitseva Osuuskunta Maitomaan meijeri tuo markkinoille kolme kauravälipalajuomaa, joiden makuina ovat tyrni-banaani, puolukka ja mango. Maitomaalla on aiemmin valmistanut Juicy Oats-kauravälipalajuomia, joiden päivitetty versio tulee nyt markkinoille. Maitomaa lanseerasi marraskuussa myös kaurapohjaiset jälkiruokakastikkeet.

Maitomaa kaura-tyrni-banaanivälipalajuoma, kaura-puolukkavälipalajuoma ja kaura-mangovälipalajuoma 2,5 dl ovat valmistettu kotimaisesta gluteenittomasta kaurasta. Gluteenittomuuden lisäksi tuotteet eivät sisällä maitoa, ja sopivat näin gluteenittomaan, maidottomaan tai vegaaniseen ruokavalioon. Tuotteet säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä, ja avaamisen jälkeen jääkaapissa noin 3–4 vrk.

”Maitomaan uusien välipalajuomien kolmikosta löytyy vaihtoehto moneen makuun. Tuotepakkauksiin on haluttu tuoda pirteät, hyllystä erottuvat värit. Lisäksi makumaailma on muotoutunut Maitomaan ammattitaitoisten tuotekehittäjien hyppysissä erityisen samettiseksi”, Maitomaan kaupallinen johtaja Sami Lehtonen kuvailee.

Kartonkitölkkien muovikorkit muuttuvat EU:n vaatimuksesta pulloihin kiinnitettäviksi. Määräaika muutokselle on kesä 2024, mutta Maitomaalla uudistus on jo täydessä vauhdissa. Ensimmäiset uudet korkit saadaan juuri kaurajälkiruokakastikkeiden ohella kauravälipalajuomiin.

Lisätietoja:
Sami Lehtonen, kaupallinen johtaja, Maitomaa
sami.lehtonen@maitomaa.fi
p. 040 523 6900