Itämainen raejuustosalaatti
4 annosta
250 g tomaattia
2 ruukkua sileälehtipersiljaa
1 ruukku minttua
1 salottisipuli
200 g Maitomaan raejuustoa
KASTIKE
½ dl neitsytoliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
(granaattiomenan siemeniä ja pitaleipää)
- Pilko tomaatit kuutioiksi. Hienonna joukkoon persilja, minttu ja sipuli.
- Lisää sekaan raejuusto.
- Purista sitruunan mehu ja valkosipulinkynsi öljyn joukkoon.
- Mausta öljy suolalla ja pippurilla. Sekoita rivakasti.
- Kaada kastike salaattiin ja kääntele sekaisin.
- Kumoa tarjoiluastiaan ja koristele granaattiomenalla. Tarjoile pitaleivän kanssa.
Raejuuston raikkaus sopii itämaiseen tabbule-salaattiin kuin nenä päähän. Perinteisesti tämä persiljasalaatti valmistetaan bulgurista, mutta kotoisa versio syntyy raejuustosta. Granaattiomenan siemenet tuovat salaattiin herkullista rapsakkuutta.