Maitomaan murotaikina
10–20 annosta
150 g Vapaa-voita
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 muna
- Nosta Vapaa-voi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen leivontaa.
- Nypi hieman lämmennyt Vapaa-voi ja kuivat aineet sekaisin.
- Lisää muna ja sekoita nopeasti – älä vaivaa! Jos taikina tuntuu liian löysältä käsitellä, laita se hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.
- Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia pikkuleipiä.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 5–10 minuuttia pikkuleivän koosta riippuen.
- Koristele juuri niin ihanasti kuin haluat suklaalla, nonparelleilla ja pähkinöillä. Voit myös täyttää pikkuleivät hillolla.
Taikinasta on helppo muotoilla monenlaisia pikkuleipiä ja koristella oman makunsa mukaan. Pikkuleivät maistuvat toki mainiolta sellaisenaankin – taikinan herkullisen mureuden takaa Vapaa-voi!