Jogurttikakku

3 munaa

1 dl sokeria

2 dl jogurttia (esim. Vapaa maustamaton pehmeä jogurtti)

50 g Vapaa-voita

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoa

ripaus suolaa

tomusokeria

 

  1. Sekoita munat ja sokeri hyvin. Lisää jogurtti ja öljy.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne taikinan sekaan.
  3. Kumoa taikina neliskulmaiseen leipävuokaan tai muuhun pienehköön paistoastiaan.
  4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä, koristele tomusokerilla ja nautiskele.

VINKKI! Jogurttikakku sopii mainiosti myös perinteisen omenakeikauskakun pohjaksi – katso ohje Facebookista Nopea omenakeikauskakku  tai Instagramista Nopea omenakeikauskakku.

Katso myös: