
Mustikkapaistos
10 annosta
Pohja:
200 g Vapaa-voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria
Täyte:
2 dl Vapaa maustamaton pehmeä jogurttia
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita
Päälle:
50 g Vapaa-voita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
- Sulata voi kattilassa. Paista voisulaa keskiteholla hitaasti hämmennellen, kunnes se ruskistuu. Siirrä sivuun jäähtymään.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kaada vaahtoon ruskistettu voi. Lisää jauhot vähitellen käännellen, älä sekoita. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.
- Kumoa jogurtti kulhoon. Lisää fariinisokeri, sitruunankuori sekä perunajauhot ja sekoita. Kääntele mustikat varovaisesti sekaan.
- Lusikoi mustikka-jogurttiseos uunivuokaan taikinan päälle.
- Mittaa päälle tulevat ainekset kulhoon ja nypi sekaisin, kunnes koostumus on murumaista. Ripottele mustikoiden päälle.
- Paista 200 asteessa n. 45 min. Tarjoa lämpimänä!