Mustikkapaistos

10 annosta

Pohja:

200 g Vapaa-voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria

Täyte:

2 dl Vapaa maustamaton pehmeä jogurttia
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
1 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita

Päälle:

50 g Vapaa-voita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria

 

  1. Sulata voi kattilassa. Paista voisulaa keskiteholla hitaasti hämmennellen, kunnes se ruskistuu. Siirrä sivuun jäähtymään.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kaada vaahtoon ruskistettu voi. Lisää jauhot vähitellen käännellen, älä sekoita. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä tasaiseksi.
  4. Kumoa jogurtti kulhoon. Lisää fariinisokeri, sitruunankuori sekä perunajauhot ja sekoita. Kääntele mustikat varovaisesti sekaan.
  5. Lusikoi mustikka-jogurttiseos uunivuokaan taikinan päälle.
  6. Mittaa päälle tulevat ainekset kulhoon ja nypi sekaisin, kunnes koostumus on murumaista. Ripottele mustikoiden päälle.
  7. Paista 200 asteessa n. 45 min. Tarjoa lämpimänä!

Katso myös: