Marjakauden kermatorttu
Pohja:
300 g digestivekeksejä
150 g Vapaa-voita
Täyte:
5 dl Vapaa-vispikermaa
2 munaa
2 munan keltuaista
3/4 dl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
50 g Vapaa-voita
Päälle:
2,5 dl Vapaa-vispikermaa
0,5 dl sokeria
Sesongin marjoja
- Valmista täyte: Kaada Vapaa-vispikerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi erilleen siemenet. Sekoita siemenet ja tanko kerman joukkoon. Lämmitä kermaseosta miltei kiehuvaksi. Nosta pois levyltä odottamaan seuraavan työvaiheen ajaksi.
- Erottele munan keltuaiset kahdesta munasta kulhoon. Riko sekaan kaksi kokonaista munaa ja vispaa vaahdoksi.
- Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Sekoita ne sitten kattilaan lämpimän kerman sekaan. Poista vaniljatanko. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee.
- Nostele kermaseosta desi kerrallaan munien sekaan. Sekoita jokaisen lisäyksen välissä huolellisesti. Näin munat eivät vahingossa kypsy kokkeliksi.
- Kun koko kermamassa on sekoitettu munavaahdon kanssa, kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä koko ajan vispaten noin kaksi minuuttia, kunnes koostumus selvästi muuttuu kuultavammaksi ja liukkaammaksi.
- Nosta kattila pois lämmöltä ja vispaa joukkoon nokareiksi leikattu Vapaa-voi. Anna jäähtyä.
- Valmista pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne Vapaa-voin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
- Vispaa kermatäytettä hetki, kunnes sen rakenne on sileää. Kumoa kermaseos kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
- Koristele jähmettynyt piirakka kermavaahdolla ja kauden ihanimmilla marjoilla!
Kakusta yli jääneistä valkuaisista voi valmistaa vaikka marenkia tai paistaa aamiaiseksi munakasta.