Marjakauden kermatorttu

Pohja:
300 g digestivekeksejä
150 g Vapaa-voita

Täyte:
5 dl Vapaa-vispikermaa
2 munaa
2 munan keltuaista
3/4 dl maissitärkkelystä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
50 g Vapaa-voita

Päälle:
2,5 dl Vapaa-vispikermaa
0,5 dl sokeria
Sesongin marjoja

 

  1. Valmista täyte: Kaada Vapaa-vispikerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi erilleen siemenet. Sekoita siemenet ja tanko kerman joukkoon. Lämmitä kermaseosta miltei kiehuvaksi. Nosta pois levyltä odottamaan seuraavan työvaiheen ajaksi.
  2. Erottele munan keltuaiset kahdesta munasta kulhoon. Riko sekaan kaksi kokonaista munaa ja vispaa vaahdoksi.
  3. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Sekoita ne sitten kattilaan lämpimän kerman sekaan. Poista vaniljatanko. Kuumenna seosta, kunnes se sakenee.
  4. Nostele kermaseosta desi kerrallaan munien sekaan. Sekoita jokaisen lisäyksen välissä huolellisesti. Näin munat eivät vahingossa kypsy kokkeliksi.
  5. Kun koko kermamassa on sekoitettu munavaahdon kanssa, kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä koko ajan vispaten noin kaksi minuuttia, kunnes koostumus selvästi muuttuu kuultavammaksi ja liukkaammaksi.
  6. Nosta kattila pois lämmöltä ja vispaa joukkoon nokareiksi leikattu Vapaa-voi. Anna jäähtyä.
  7. Valmista pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne Vapaa-voin kanssa tasaiseksi massaksi. Taputtele massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
  8. Vispaa kermatäytettä hetki, kunnes sen rakenne on sileää. Kumoa kermaseos kakkupohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin kahdeksi tunniksi.
  9. Koristele jähmettynyt piirakka kermavaahdolla ja kauden ihanimmilla marjoilla!

Kakusta yli jääneistä valkuaisista voi valmistaa vaikka marenkia tai paistaa aamiaiseksi munakasta.

Katso myös: