Jouluinen filokakku
500 g filotaikinaa
250 g Vapaa-voita
100 g kuivattuja karpaloita
100 g mantelilastuja
2,5 dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
2 munaa
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda mantelilastuja uunissa pellillä n. 150 °C noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
- Sulata voi.
- Ota käsittelyyn yksi taikina-arkki kerrallaan: voitele arkki sulatetulla voilla, ripottele päälle karpaloita ja mantelilastuja. Ryttää taikina haitariksi ja rullaa se kierteelle. Nosta voidellun kakkuvuokan halk. 24 cm keskelle.
- Voitele ja ripottele seuraava arkki, ryttää se haitariksi ja kierrä se edellisen taikinahaitarin ympärille.
- Jatka näin, kunnes olet käyttänyt kaiken taikinan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
- Sekoita sillä välin munamaito: riko munat taikinakulhoon, lisää fariinisokeri ja kerma, sekoita kunnes sokeri on sulanut.
- Kaada munamaito kakun päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia tai kunnes munamaito on jähmettynyt ja kakku on kauniin kultainen. Anna jäähtyä hetki ja nauti!
In English
