Jouluinen filokakku
500 g filotaikinaa
250 g Vapaa-voita
100 g kuivattuja karpaloita
100 g mantelilastuja
2,5 dl Vapaa-vispikermaa
2 dl fariinisokeria
2 munaa
Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda mantelilastuja uunissa pellillä n. 150 °C noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Sulata voi.
Ota käsittelyyn yksi taikina-arkki kerrallaan. Voitele arkki sulatetulla voilla, ripottele päälle karpaloita ja mantelilastuja. Ryttää taikina haitariksi ja rullaa se kierteelle. Nosta voidellun kakkuvuokan halk. 24 cm keskelle. Voitele ja ripottele seuraava arkki, ryttää se haitariksi ja kierrä se edellisen taikinahaitarin ympärille. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt kaiken taikinan. Paista 200 ° C 10 minuuttia.
Sekoita sillä välin munamaito: riko munat taikinakulhoon, lisää fariinisokeri ja kerma, sekoita kunnes sokeri on sulanut. Kaada munamaito kakun päälle ja paista vielä n. 20 minuuttia tai kunnes munamaito on jähmettynyt ja kakku on kauniin kultainen. Anna jäähtyä hetki ja nauti!