Pipari-raejuustokakku

Pohja:
50 g Maitomaan Vapaa-voita
200 g pipareita

Täyte:
400 g Maitomaan Vapaa-raejuustoa
3 munaa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl siirappia
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl kanelia

  1. Murenna piparit ja sekoita ne huoneenlämpöiseen voihin.
  2. Painele muruseos leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan (ø n. 18 cm) pohjalle.
  3. Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Kumoa seos pohjan päälle.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti. Laita uunin alimmalle tasolle tyhjä uunipelti keräämään mahdollisesti vuoan raoista tihkuva voi, niin vältyt uunin siivoukselta.
  5. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele pipareilla sekä tomusokerihunnulla.

Katso myös: