Pienet kantarellipiiraset
6–8 kpl annosta
Taikina:
1 dl pikakaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
100 g Vapaa-voita
3/4 dl vettä
Täyte:
1 pieni sipuli
1 keskikokoinen palsternakka
1 dl kantarelleja
1 rkl Vapaa-voita
2,5 dl Vapaa-vispikermaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 muna
1 tl tuoretta timjamia
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Päälle:
juoksevaa hunajaa
timjamia
sormisuolaa
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja nypi ne kylmän Vapaa-voin sekaan.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi – älä vaivaa! Laita taikina jääkaappiin lepäämään.
- Raasta palsternakka ja sipuli, pilko kantarellit. Sulata voi pannulle ja ruskista kasvikset ja sienet. Anna jäähtyä.
- Sekoita maissitärkkelys tilkkaseen Vapaa-kermaa. Sekoita kulhossa muna ja kerma. Lisää maissitärkkelys-kermaseos. Mausta hienonnetulla timjamilla, suolalla ja pippurilla maun mukaan. Sekoita joukkoon jäähtyneet kasvikset.
- Vuoraa muffinssivuoka paperivuoilla. Taputtele taikina vuokien pohjalle ja reunoille noin 0,5 senttimetrin paksuiseksi kerrokseksi. Lusikoi taikinan päälle kasvis-kermasekoitus.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Asettele piiraat tarjoiluastiaan ja valuta kunkin päälle hieman hunajaa. Koristele timjamilla ja sormisuolalla.
Nämä pienet makupalat valmistuvat näppärästi jo juhlaa edeltävänä päivänä. Tarjoile lämpiminä tai kylminä!