Uuniperunat kevyellä raejuustotäytteellä

1–2 uuniperunaa/syöjä
rypsiöljyä

RAEJUUSTOTÄYTE
Maitomaan raejuustoa
kevyttä crème fraîchea
pestoa
suolaa
pippuria
yrttejä maun mukaan

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Pese ja harjaa perunat puhtaaksi. Asettele leivinpaperin päälle uuninpellille.
  3. Pistele perunoihin reikiä haarukalla ja voitele rypsiöljyllä.
  4. Paista perunoita uunissa reilun tunnin verran.
  5. Sekoita kevyesti yhteen raejuusto, crème fraîche ja pesto. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.
  6. Leikkaa perunoihin viillot ja lusikoi päälle täytettä. Koristele hyppysellisellä yrttejä.

Uuniperunan mehevä täyte on helppoakin helpompi. Kevyt ja proteiinipitoinen lisuke syntyy Maitomaan raejuustosta.

Katso myös: