Voilankku

200 g Maitomaan voita
1 valkosipulin kynsi
1 punasipuli hienoksi silputtuna
1 ruukku persiljaa silputtuna
10–20 kpl kalamata-oliiveja
puolikkaan sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

1. Ota voi huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella kuohkeaksi ja levitä se tarjoiluastialle.
3. Asettele päälle oliivit, punasipulihakkelus ja persiljasilppu.
4. Purista sitruunan mehu astiaan ja sekoita siihen murskattu valkosipuli sekä sitruunankuoriraaste. Pirskottele seos voin päälle.
5. Ripottele vielä päälle halutessasi sormisuolaa. Tarjoile herkullisen leivän kera tapaspöydän keskipisteenä tai illanistujaisissa.

 

Katso myös: