Neljä maustevoita

SITRUUNA-ROSMARIINIVOI
sitruunankuoriraastetta
rosmariinia
50 g Maitomaan voita

HARISSAVOI
1–2 rkl harissatahnaa
50 g Maitomaan voita

PERSILJA-VALKOSIPULIVOI
silputtua persiljaa
valkosipulimurskaa
50 g Maitomaan voita

PEKONI-VAAHTERASIIRAPPIVOI
paahdettua pekonia murskattuna
1 rkl vaahterasiirappia
50 g Maitomaan voita

  1. Sekoita valitsemasi maustevoin mausteet huoneenlämpöiseen voihin.
  2. Muotoile pötköksi leivinpaperille ja kääri tiukaksi paketiksi.
  3. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Maustevoi on kätevä säilyttää pakastimessa, vaikka voinapeiksi leikattuna. Maustevoi tuo annokseen lisää herkullista makua esimerkiksi pihvin päällä ja grilliruokien kyljessä. Toimii myös kastikkeen sijasta erilaisten liha- ja kasvisruokien kera.

Katso myös: