Voileipäkakku vuohenjuustolla ja voikuorrutteella

1,5 kg paahtoleipää
2,5 dl kasvislientä
150 g vihreää pestoa

VUOHENJUUSTOTÄYTE
150 g vuohentuorejuustoa
120 g smetanaa
2 rkl hunajaa

VOIKUORRUTE
100 g Maitomaan voita
120 g smetanaa

KORISTEET
1 rkl hunajaa
1 dl pekaanipähkinöitä
1 päärynä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kylmää vettä
Viinirypäleitä
100 g kypsytettyä vuohenjuustoa
yrttejä

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät levyksi ja leikkaa ne irtopohjavuoan renkaalla ison ympyrän muotoon. Toista, kunnes sinulla on neljä paahtoleipäpohjaa.
  2. Asettele ensimmäinen leipäkerros irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet vuohenjuustotäytteestä tasaiseksi kerrokseksi leipien päälle.
  3. Lado päälle seuraava leipäkerros ja kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle reilu kerros pestoa.
  4. Lado päälle seuraava leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle loppu vuohenjuustotäyte.
  5. Lado päälle viimeinen leipäkerros. Kostuta.
  6. Peitä vuoka ja laita kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.

VOIKUORRUTE

  1. Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen koristelua. Vispaa lämmennyt voi kuohkeaksi.
  2. Lisää smetana ja jatka vispausta, kunnes seos on kuohkeaa. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja sivuille.

KORISTEET

  1. Sekoita hunaja pekaanipähkinöihin. Jos hunaja on liian kiinteää, lämmitä sitä hieman.
  2. Lohko päärynä. Sekoita sitruunamehu veteen ja laita päärynälohkot likoamaan hetkeksi.
  3. Puolita viinirypäleet ja leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.
  4. Nostele kakun päälle päärynälohkoja ja vuohenjuustoa, ripottele ympärille hunajaiset pähkinät ja viinirypäleet. Viimeistele yrteillä.

Aidot maut syntyvät voilla – tämän kaunokaisen juju on herkullisessa voikuorrutuksessa. Pehmeä vuohenjuusto täydentää maun.

Katso myös: