Voileipäkakku vuohenjuustolla ja voikuorrutteella
1,5 kg paahtoleipää
2,5 dl kasvislientä
150 g vihreää pestoa
VUOHENJUUSTOTÄYTE
150 g vuohentuorejuustoa
120 g smetanaa
2 rkl hunajaa
VOIKUORRUTE
100 g Maitomaan voita
120 g smetanaa
KORISTEET
1 rkl hunajaa
1 dl pekaanipähkinöitä
1 päärynä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kylmää vettä
Viinirypäleitä
100 g kypsytettyä vuohenjuustoa
yrttejä
- Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele leivät levyksi ja leikkaa ne irtopohjavuoan renkaalla ison ympyrän muotoon. Toista, kunnes sinulla on neljä paahtoleipäpohjaa.
- Asettele ensimmäinen leipäkerros irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet vuohenjuustotäytteestä tasaiseksi kerrokseksi leipien päälle.
- Lado päälle seuraava leipäkerros ja kostuta kasvisliemellä. Levitä päälle reilu kerros pestoa.
- Lado päälle seuraava leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle loppu vuohenjuustotäyte.
- Lado päälle viimeinen leipäkerros. Kostuta.
- Peitä vuoka ja laita kakku jääkaappiin maustumaan yön yli.
VOIKUORRUTE
- Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen koristelua. Vispaa lämmennyt voi kuohkeaksi.
- Lisää smetana ja jatka vispausta, kunnes seos on kuohkeaa. Levitä se tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja sivuille.
KORISTEET
- Sekoita hunaja pekaanipähkinöihin. Jos hunaja on liian kiinteää, lämmitä sitä hieman.
- Lohko päärynä. Sekoita sitruunamehu veteen ja laita päärynälohkot likoamaan hetkeksi.
- Puolita viinirypäleet ja leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi.
- Nostele kakun päälle päärynälohkoja ja vuohenjuustoa, ripottele ympärille hunajaiset pähkinät ja viinirypäleet. Viimeistele yrteillä.
Aidot maut syntyvät voilla – tämän kaunokaisen juju on herkullisessa voikuorrutuksessa. Pehmeä vuohenjuusto täydentää maun.