Raejuustosalaatti

Itämainen raejuustosalaatti

4 annosta

250 g tomaattia
2 ruukkua sileälehtipersiljaa
1 ruukku minttua
1 salottisipuli
200 g raejuustoa

KASTIKE
½ dl neitsytoliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
(granaattiomenan siemeniä ja pitaleipää)

  1. Pilko tomaatit kuutioiksi. Hienonna joukkoon persilja, minttu ja sipuli.
  2. Lisää sekaan raejuusto.
  3. Purista sitruunan mehu ja valkosipulinkynsi öljyn joukkoon.
  4. Mausta öljy suolalla ja pippurilla. Sekoita rivakasti.
  5. Kaada kastike salaattiin ja kääntele sekaisin.
  6. Kumoa tarjoiluastiaan ja koristele granaattiomenalla. Tarjoile pitaleivän kanssa.

Raejuuston raikkaus sopii itämaiseen tabbule-salaattiin kuin nenä päähän. Perinteisesti tämä persiljasalaatti valmistetaan bulgurista, mutta kotoisa versio syntyy raejuustosta. Granaattiomenan siemenet tuovat salaattiin herkullista rapsakkuutta.

Katso myös: