Lakuisat mokkapalat

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g Maitomaan voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl Lakutonkkaa

Kuorrutus:
5 rkl Lakutonkkaa
5 rkl Maitomaan voita (n. 60 g)
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun: lakua

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne vaahtoon vuorotellen Laku Tonkan kanssa, varovasti käännellen.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Laita Lakutonkka ja voi kattilaan, lämmitä varovasti, kunnes voi on sulanut. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe.
  5. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti lakunpaloilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Katso myös: