Lakuisat mokkapalat
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g Maitomaan voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl Lakutonkkaa
Kuorrutus:
5 rkl Lakutonkkaa
5 rkl Maitomaan voita (n. 60 g)
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun: lakua
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne vaahtoon vuorotellen Laku Tonkan kanssa, varovasti käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Laita Lakutonkka ja voi kattilaan, lämmitä varovasti, kunnes voi on sulanut. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe.
- Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti lakunpaloilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.