Tonkkapalat
Pohja:
100 g Maitomaan voita
1 muna
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
200 g Digestive-keksejä murskattuna
50 g cashewpähkinöitä hienoksi pilkottuina
70 g kookoshiutaleita
Täyte:
50 g Maitomaan voita huoneenlämpöisenä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk Lakutonkkaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl tomusokeria
Kuorute:
2 rkl Maitomaan voita
1 ps Hopeatoffeeta
n. 2–3 rkl maitoa
Vuoraa n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.
Pohja:
- Sulata voi vesihauteessa, vatkaa sekaan muna. Lisää sokeri, kaakao ja vanilja. Jatka vatkausta, kunnes seos sakenee hieman (n. 1–2 min). Poista vesihauteesta ja lisää keksimuru, pähkinämuru ja kookos. Sekoita hyvin.
- Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin vartiksi.
Täyte:
- Vaahdota voi tehosekoittimella, lisää tuorejuusto ja Lakutonkka. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Lisää kreemijauhe ja tomusokeri, vispaa n. 5 min, tai kunnes kreemijauhe on turvonnut ja seos on paksua.
- Lusikoi pohjan päälle vuokaan ja tasoita. Nosta jääkaappiin.
Kuorrute:
- Sulata voi vesihauteessa. Lisää Hopeatoffeet ja 2 rkl maitoa, kääntele varovasti, kunnes toffeet ovat sulaneet. Jos seos on liian paksua, lisää vielä tilkka maitoa.
- Kaada vuokaan kreemikerroksen päälle ja tasoita nopeasti. Nosta pakastimeen pariksi tunniksi.
- Nosta jähmettynyt leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa pieniksi suupaloiksi. Säilytä jääkaapissa.