Tonkkapalat

Pohja:
100 g Maitomaan voita
1 muna
1,5 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
200 g Digestive-keksejä murskattuna
50 g cashewpähkinöitä hienoksi pilkottuina
70 g kookoshiutaleita

Täyte:
50 g Maitomaan voita huoneenlämpöisenä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk Lakutonkkaa
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl tomusokeria

Kuorute:
2 rkl Maitomaan voita
1 ps Hopeatoffeeta
n. 2–3 rkl maitoa

Vuoraa n. 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla.

Pohja:

  1. Sulata voi vesihauteessa, vatkaa sekaan muna. Lisää sokeri, kaakao ja vanilja. Jatka vatkausta, kunnes seos sakenee hieman (n. 1–2 min). Poista vesihauteesta ja lisää keksimuru, pähkinämuru ja kookos. Sekoita hyvin.
  2. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin vartiksi.

Täyte:

  1. Vaahdota voi tehosekoittimella, lisää tuorejuusto ja Lakutonkka. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  2. Lisää kreemijauhe ja tomusokeri, vispaa n. 5 min, tai kunnes kreemijauhe on turvonnut ja seos on paksua.
  3. Lusikoi pohjan päälle vuokaan ja tasoita. Nosta jääkaappiin.

Kuorrute:

  1. Sulata voi vesihauteessa. Lisää Hopeatoffeet ja 2 rkl maitoa, kääntele varovasti, kunnes toffeet ovat sulaneet. Jos seos on liian paksua, lisää vielä tilkka maitoa.
  2. Kaada vuokaan kreemikerroksen päälle ja tasoita nopeasti. Nosta pakastimeen pariksi tunniksi.
  3. Nosta jähmettynyt leivonnainen leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa pieniksi suupaloiksi. Säilytä jääkaapissa.

Katso myös: