Kesän lakujuustokakku

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
75 g Vapaa voita

Täyte:
2 valkuaista
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl Vapaa vispikermaa
1 prk Lakutonkkaa
5 liivatelehteä
2 rkl vettä

  1. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön hetki ennen leipomista.
  2. Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20–24 cm).
  3. Yhdistä valkuaiset ja sokerit; vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  4. Sulata valkosuklaa (esim. mikrossa pienellä teholla) ja vatkaa se tuorejuuston kanssa. Vaahdota kerma.
  5. Yhdistä kaikki vaahdot keskenään vatkaamalla kevyesti. Lisää lopuksi Lakutonkka kevyesti vatkaten.
  6. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä (vähintään 5 min). Kiehauta vesitilkka ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos taikinaan ohuena nauhana nopeasti vatkaten.
  7. Kaada taikina keksipohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään yön yli.
  8. Poista vuoan reunat ja koristele.

Katso myös: