Talven lakujuustokakku
Pohja:
250 g digestivekeksejä
75 g Vapaa voita
Täyte:
2 valkuaista
1/5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl Vapaa vispikermaa
1 prk Lakutonkkaa
5 liivatelehteä
2 rkl vettä
- Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön hetki ennen leipomista.
- Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20–24 cm).
- Yhdistä valkuaiset ja sokerit; vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- Sulata valkosuklaa (esim. mikrossa pienellä teholla) ja vatkaa se tuorejuuston kanssa.
- Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki vaahdot keskenään vatkaamalla kevyesti. Lisää lopuksi Lakutonkka kevyesti vatkaten.
- Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä (vähintään 5 min). Kiehauta vesitilkka ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos taikinaan ohuena nauhana nopeasti vatkaten.
- Kaada taikina keksipohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään yön yli. Poista vuoan reunat ja koristele.