Makea Lakupuuro ja laku-chiahillo

4 hengelle annosta

Puuro

1,5 prk (n. 5dl) Lakutonkkaa

5 dl Maitomaan maitoa

1,5 dl Puuroriisiä

1 rkl Maitomaan voita

 

  1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Lisää puuroriisi, 4dl Maitomaan maitoa ja kiehauta seos.
  3. Laita levyä pienemmälle ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä 15min samalla sekoitellen.
  4. Lisää puuroon Lakutonkka ja loppu täysmaito.
  5. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tiheästi sekoitellen. Puuro saa jäädä hieman löysäksi, koska se sakeutuu jäähtyessään lisää.

Vinkki:

Mikäli haluat valmistaa puuron laktoosittomana, valitse Maitomaan laktoositon voi ja täysmaidon tilalle laktoositonta maitojuomaa (Lakutonkka on laktoositonta). Jos haluat puuroon vielä lisää lakritsaisuutta, voit lisätä oman maun mukaan raakalakritsajauhetta puuron keittovaiheessa.

Laku-chiahillo

0,5 dl Lakutonkkaa

2 rkl Chian siemeniä

1 rkl raakalakritsijauhetta

1 rkl sokeria

ripaus suolaa

 

  1. Mittaa Lakutonkka astiaan ja lisää sokeri. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.
  2. Lisää raakalakritsajauhe ja chian siemenet, sekoita.
  3. Anna turvota jääkaapissa puuron valmistuksen ajan.

Katso myös: