Pannacotta ruby-suklaasta

6 annosta annosta

3 liivatelehteä
5 dl Vapaa-vispikermaa
100 g ruby-suklaata
2 rkl hienoa sokeria

VADELMACOULIS-KASTIKE
1 dl sokeria
2 rkl vettä
200 g kotimaisia pakastevadelmia sulatettuina

  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  2. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, mutta älä keitä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
  3. Puserra liivatelehdistä vesi. Liuota lehdet kuumaan kermaseokseen.
  4. Jaa seos muotteihin ja laita heti jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi.
  5. Kumoa hyytyneet pannacotat tarjoilulautasille. Jos pannacotta ei meinaa irrota, liota muottia pieni hetki kuumassa vesihauteessa.

VADELMACOULIS-KASTIKE

  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeri on sulanut.
  2. Laita sulaneet vadelmat blenderiin, kaada sokeriliemi päälle ja sekoita sileäksi. Siivilöi seos tarjoiluastiaan.

Ruby-kaakaopavuista valmistettu ruby-suklaa antaa tutulle jälkiruokaherkulle uuden ilmeen ja houkuttelevan vaaleanpunaisen sävyn. Täyteläinen maku syntyy Vapaa-vispikermasta.

Katso myös: