Pannacotta ruby-suklaasta
6 annosta annosta
3 liivatelehteä
5 dl Vapaa-vispikermaa
100 g ruby-suklaata
2 rkl hienoa sokeria
VADELMACOULIS-KASTIKE
1 dl sokeria
2 rkl vettä
200 g kotimaisia pakastevadelmia sulatettuina
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
- Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi, mutta älä keitä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
- Puserra liivatelehdistä vesi. Liuota lehdet kuumaan kermaseokseen.
- Jaa seos muotteihin ja laita heti jääkaappiin hyytymään noin 4 tunniksi.
- Kumoa hyytyneet pannacotat tarjoilulautasille. Jos pannacotta ei meinaa irrota, liota muottia pieni hetki kuumassa vesihauteessa.
VADELMACOULIS-KASTIKE
- Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeri on sulanut.
- Laita sulaneet vadelmat blenderiin, kaada sokeriliemi päälle ja sekoita sileäksi. Siivilöi seos tarjoiluastiaan.
Ruby-kaakaopavuista valmistettu ruby-suklaa antaa tutulle jälkiruokaherkulle uuden ilmeen ja houkuttelevan vaaleanpunaisen sävyn. Täyteläinen maku syntyy Vapaa-vispikermasta.