Keitto Moneen Makuun

4 annosta

KEITTOLIEMI
6 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
5 dl vettä
5 kokonaista maustepippuria
1 laakerinlehti
suolaa
5 dl Maitomaan maitoa

LISÄKSI
200 g lohta
200 g siskonmakkaraa

herneitä
kukkakaalia
tilliä
sipulinvarsia
Maitomaan voita

  1. Tee ensin keittoliemi. Pese, kuori ja pilko kasvikset.
  2. Lorauta kattilaan öljyä ja kuullota hetki sipulia ja porkkanaa. Lisää joukkoon perunat, vesi, pippurit ja laakerinlehti. Anna kiehua.
  3. Kypsennä lohifilettä pannulla, kunnes se on juuri ja juuri kypsä. Revi isoiksi paloiksi.
  4. Kiehauta vettä kattilassa. Puristele siskonmakkaraa kuoresta sopivina paloina veteen. Keitä kypsäksi.
  5. Kiehauta toisessa kattilassa vesitilkassa herneet sekä pieneksi pilkottu kukkakaali.
  6. Hienonna tilli ja pilko sipulinvarret ohuiksi renkaiksi.
  7. Kun keittoliemen juurekset ovat sopivan pehmeitä, mausta liemi suolalla. Lisää maito ja kiehauta.
  8. Nostele pöytään kiehuvan kuuma liemikattila sekä keittoainekset omissa astioissaan.
  9. Ruokailijat saavat koota mieleisensä keittoainekset lautasilleen. Päälle annostellaan sopiva määrä kuumaa keittolientä.

Keitto moneen makuun on täydellinen ratkaisu, kun ruokapöydän ääreen kokoontuvista yhdelle maistuu lohi, toiselle makkara. Maistuvasta keittoliemestä syntyy erilaisia keittoja, kun ruokailijat saavat itse koota keittoainekset lautaselleen. Lisukkeita voi keksiä lisää oman maun mukaan. Kaikki keitot viimeistelee Maitomaan voi.

Katso myös: